Pershendetje miq ( Ilir Jashari )

Unë po marr shumë mesazhe nga ju, dhe po e kam të pamund tua kthej secilit unë në mungesë të kohës nuk mund të jem aktiv në këtë faqe timen personale në blog.

Por sigurisht që jam më aktiv në rrjetet sociale dhe mundësia më e mirë për të mbetur në kontakt me secilin student të Kosovës është lidhja në facebook

Ja po e postoj lidhejn time në Facebook: http://facebook.com/Jashariilir

Me respekt

Ilir Jashari

05.02.2014

Dobësia në Windows XP mundëson sulme përgjatë Adobe

Figurë

 

Një vrimë e re zero-ditore në Windows XP dhe Server 2003 është duke u shfrytëzuar në masë të madhe për të tejkaluar sandbox-in në versionet e paarnuara të Adobe Reader, raportoi ndërmarrja e sigurisë FireEye.

Sipas analizës së ndërmarrjes, dobësia mundëson për një përdorues standard që përdor XP SP3 që të përmirësojë nivelin e administratorit, duke mundësuar një sulm të caktuar tek përdoruesit që përdorin versionet 9.5.4, 10.16, 11.0.02 të Reader dhe të mëhershëm duke përdorur një PDF të infektuar.

“Një sulmues i cili me sukses ka shfrytëzuar këtë dobësi mund të ekzekutonte kod arbitrar në mostrën e brendshme. Një sulmues do të mundte më pas të instalonte programe; të shihte, ndryshonte ose fshinte të dhëna; ose të krijonte llogari të reja me të drejta të plota të administratorit,” tha Microsoft në një konsultë të ndarë (2914486).

Me fjalë të tjera, sulmuesit që e kanë goditur këtë vrimë mund të mposhtin sandbox-in e Adobe duke dërguar “dredhinë” e tyre përgjatë një thirrje të nivelit më të ulët përgjatë vetë sistemit operativ. Çështja është emërtuar si CVE-2013-5065 dhe një arnim duket si një mundësi ndryshe duke e parë seriozitetin e tij.

“Me përfundimin e këtij hetimi, Microsoft-i do të ndërmarrë veprimin e duhur për të ndihmuar në mbrojtjen e konsumatorëve tanë.

Kjo mund të përfshijë ofrimin e një përditësimi të sigurisë përgjatë procesit tonë të lëshimit mujor ose duke ofruar një përditësim të sigurisë jashtë ciklit, në bazë të nevojave të konsumatorëve,” thuhet në konsultën e ndërmarrjes Microsoft, duke treguar që një veprim i hershëm ishte i nevojshëm.

Në mënyrë që të përmirësohet ky problem, përdoruesit këshillohen të përditësojnë Adobe Reader në një version të mëvonshëm ose thjesht të braktisin Windows XP-në për të kaluar në Windows 7 ose 8.

Lajmi për këtë problem do të merret si një konfirmim i mëtejshëm që përdoruesit kanë nevojë të largohen nga XP për shkak të dobësisë së vet. Një muaj më parë, Raporti nga Inteligjenca për Siguri e Microsoft (SIR) për tremujorin e tretë të vitit 2013 gjeti që XP nuk ishte vetëm duke u ballafaquar me më tepër sulme keqdashëse, por ishte më tepër pre e tyre.

Versionet e mëvonshme të Windows – posaçërisht Windows 8, janë përgatitur me një nivel më të lartë të sigurisë, të dizajnuar për të mposhtur disa sulme

 

Visual Basic 2010 step by step .pdf tuto

Liber per te mesuar, Visual Basic 2010 ne formatin .PDF

Nese nuk u hapet ky fajll, atehere perdoreni programin

Foxit Reader

Microsoft – Visual Basic 2010 Step by Step 2010

I mbrojtur: Pytje nga Teknologjia e Materialeve GRUPI A

Kjo lëndë mbrohet me fjalëkalim. Për ta parë, ju lutemi, jepni më poshtë fjalëkalimin tuaj:

Pytje nga Historia dhe filozofia semestri i pare

1.Histori e edukimit

Historija e edukimit esht diciplin shkencore pedagogjike e cila merret me studimin

teoris dhe praktikes se edukimit nga e kaluara e larget deri te e kaluara e afert

 

2.Filozofi e edukimit?

Esht diciplin e filozofis aplikative ku filozofija esht urtesi njerzore

esht udhrrefys dhe vlersus i jetes ne te gjitha

segmentet e sajku njera prej te cilave eshte edhe edukaata

 

3.Metoda sokratike?

Kete metod e zbuloj Sokrati e cila njihej si metod e te mesuarit metoda sokratike te cilen e ndau ne dy pjes :Ironia dhe e dyta Majeutika

 

4.Teoria empirike?

Sipas teoris empirike factor kryesor ne zhvillimin e njeriut dhe jetes psikike te tij eshte rrethi I jaashtem perkatesisht pervoja individit.Kjo teori fillet I ka ne boten antike.Perfaqesuses te kesaj teorie jan xhon Vatson,Xhon loku ,Aristoteli

 

5.Si I quajm pergjigjet e sakta?

Pergjigjet e shkurta te sakta dhe te qarta I quajm pergjigje LAktonike

 

7.Teoria e kognitivizmit?

Kognetivizmi eshte teori psikologjike dhe filozofi e eedukimit dhe filozofi e edukimit, fillet e saaja I gjejm qysh ne lashtesi.Kognitivizmi ka te beje me ndryshime graduale dhe te rregullta permes te cilave proceset mendore behen me komplekse me te sofistikuara.

 

8.Paraqitni me diagramt te Venit shkollen e Re dhe te Vjeter?

-Shkolla e vjeter u cilsua edhe si shkolle autoritare ku dominonte autoriteti I mesuesit ,arsimtarit,ai ju jep dijee nxenesve u cilsua edhe si shkoll e disiplines ku pa rregull nuk ka pune predikonin mesuesit e shkolles herbartiane

-Shkolla e re eshte shkoll e punes shkoll e vetaktivitetit te nxensit ,nxenesit nuk orientohen net e mbajturit mend, por kryesisht me zgjidhjen eproblemeve jetsore, ata ne shkoll punojn hulumtojn gjejn dhe vlersojn dhe arrijn te vertetat ne menyr te panvarur.

Te perbashkta:Nxenesi,Arsimtari,

 

9.Shenoni karakterstikat e komenskit?

Komenski eshte themelues I didaktikes moderne.Ai definoj Didaktiken si shkathesi per te mesuar edhe pse ne gjirin e saj perfshiu edhe shum qeshtjee te tjera nga didaktika,pedagogjia e pergjithshme,nga psikologjia etj.Lidhur me me kete ai shkruan keshtu”Didaktika madhe eshte shkathesi e pergjithshme per te mesuar qdo ke per qdo gje”Komenski angazhohet per arsim te pergjithshem e demokratik, pa marr parasysh shtresen shoqerore apo gjinin.

 

10.Çka eshte humanizmi?

Fjala Humanizem vjen nga fjala lat.humanus qe dmth njerzor, I njerzishem. Humanizmi eshte filozofi bashkohore e edukimit e cila zene fill shum shekuj me pare. Ne boten bashkohore paraqitet ne radh te pare si reaksion ndaj totalitarizmit, ndaj tjetersimit te njeriut si pasoj e zhvillimit te hovshem teknik-teknologjik perkatesisht net e mir e emancipimit te njeriut dhe te kultivimit te vlerave njerzore sidomos te menduarit kritik.

a)Humanizmi mbeshtetet ne dy parime themelore:

Individualizmi:I cili konsiston ne mesimin me nxenesin ne qender ne njohjen dhe respektimin e nevojave te gjithsecilit nxenes, ne te nxenit aktiv te nxenesit si dhe ne raporte bashkveprimini nxenes –mesues dhe nxenes-nxenes.

Morali-ka te bej me kerkesen per zhvillimin e vlerave moral e te femijes siq jan:Nderi, Drejtesia,Dinjiteti.

 

11.Biheviorizmi te nxenit?

Sipas biheviorizmit per te nxitur te nxenit ata theksojn me teper perdorimin e perforcimit pozitiv se atij negative.Ndeshkimi sjelljen e padeshirueshme menjanon vetem perkohsisht ndersa lavderimi jo vetem qe ngrit deshiren e individit por edhe ebene ate te ndjehet mir.

 

13.Intelegjenca hapsinore?

Perfshin aftesin per te preceptuar boten pamore ne menyre te sakte dhe te rikrijuar pervojen pamore ne syrin e mendjes.

 

14.Cilat jan nocionet pedagogjike?

Jane:Pedagogjia familjare,pedagogjia speciale,pedagogjia parashkollore.

 

15.Kollogatia greke?

Kollogatia greke ngerthente edukaten intelektuale ,morale, fizike dhe estetike. Kollogatia greke mbeshtetej ne bukurin dhe miresin

 

Instalimi i Flashchat ne host free tufat.com Ilir Jashari ( 2009)

Pershendetje vizitor të dashur të portalit ITSHQIP.com unë ketu e kam një Tutorial e pash që ketu nuk është i postuar do ta postoj për ata që jan paksa më fillestar në instalimin e skriptave PHP, këtu instalohet Flashchat në hostin FREE domethan për fillestar shpresoj të jem i kuptuëshum për të gjithë..

Shkojm e Qelum një Account.. Ne
Http://ohost.de ose http://funpid.de

Ju vjen Konfirmi Ne E-mail e Juaj qe Jeni Regjistruar.

Pastaj Krijojm FTP-n
Pastaj Krijojm Edhe Database Shembul_01

Shkarkoje Chatin http://www.speedyshare.com/files/297649 … _f0xEr.zip

Pastaj Shkarkojm Filefizila http://filezilla-project.org/download.php

E Downloadojm Filefizila E Instalojm Pastaj Ja Shkrujm Adresen e FTP-së P.sh IlirJashari.il.ohost.de Tani Passwordin

Fusim Flashchatin ne Host

Pastaj Shkojmë.. Masi Jan Uploadur Fajllat e Chatit ne Host.

Shkojmë Shembull.. IlIrJashari.il.ohost.de/chat/install.php

E Instaloni Flashchatin Prej 1 Deri te 7

Pasi Te Instaloni Flashchatin Hyni ne FTP Fshini Keto 2-ja “install_files” Dhe “Install.php”

Nese Keni Ndonje Pytje Pytni
E-mail: ilirjashari@live.com
Direkt bot: group880620@groupsim.com

_________________
Only God Can Judge ME !

Krijoni blog wordpress. PDF

Mesoni si te krijoni Blog WordPress. PDF ( English lg )

Shkarko PDF

 

Hello world!

Welcome to WordPress.com! This is your very first post. Click the Edit link to modify or delete it, or start a new post. If you like, use this post to tell readers why you started this blog and what you plan to do with it.

Happy blogging!